Slimme samenwerking in de bouwsector

Bouwonderneming Dufour lanceerde Mobinome, een oplossing voor mensen die samenwerken in de bouwsector. De app vergemakkelijkt planning, uitvoering en opvolging van opdrachten in real time. Vandaag wordt Mobinome gebruikt door vuilnisophaaldiensten en door technici in ateliers. Maar de app wordt, gespreid over twee jaar, uitgerold naar alle bouwberoepen.

Via Mobinome kunnen geplande taken via smartphone worden ontvangen. Het project maakt gebruik van alle mogelijkheden van een smartphone: geolokalisatie, scanning van streepjescodes, verzending en ontvangst van gegevens, opname van video’s, pushmeldingen, enzovoort. De hele dag worden de gepresteerde uren van iedere werkman rechtstreeks verzonden.

Het project heeft ook een groene dimensie. Dankzij Mobinome vermijden werfmedewerkers nutteloze verplaatsingen naar hun kantoor. Bovendien zorgt de app voor een vlottere doorstroming van de informatie die ieder teamlid nodig heeft voor zijn taken.

Door de werfmedewerkers een supermoderne mobiele tool te geven worden hun werkomstandigheden grondig verbeterd. Mobinome werd gelanceerd in 2016 en wordt al gebruikt in twee afdelingen van de Dufour Group.