Belfius wil niet zomaar de beste van de klas zijn, maar een wezenlijke impact hebben op de samenleving

Marc Raisière (CEO Belfius) en Dirk Gyselinck (Head of Public & Corporate Banking bij Belfius)

“Smart Belgium is betekenisvol en inspirerend voor de Belgische samenleving”

Het Smart Belgium Event stond ook dit jaar in het teken van slimme, innovatieve projecten die maatschappelijke uitdagingen aangaan en België nog steviger op de kaart zetten. Met Smart Belgium neemt Belfius die projecten onder zijn vleugels. Zo toont de bank zich "Meaningful & Inspiring for the Belgian Society. Together".

“Vandaag willen we een bankverzekeraar zijn die ‘meaningful’ is: vol van betekenis voor de samenleving”, zo opende Marc Raisière, CEO van Belfius, het Event. “Maar we willen ook inspireren. Want in België zijn we veel te bescheiden. We moeten aantonen over hoeveel talent België beschikt. En elkaar de hand reiken. Samenwerken. ‘Together’. Met iedereen die kan en wil bijdragen. Want enkel door de handen in mekaar te slaan, kunnen we straffe dingen realiseren.”

Raisière legt de lat voor Belfius hoog en kijkt over de grenzen van het louter financiële heen. Het wil niet zomaar de beste van de klas zijn, maar een wezenlijke impact hebben op de samenleving: “We toetsen ons succes vandaag niet meer aan dat van andere banken. Neen, we meten onszelf met andere ‘smart’ ondernemingen, uit alle mogelijke vakgebieden.”

We zijn veel te bescheiden. We moeten aantonen over hoeveel talent België beschikt. En elkaar de hand reiken. Samenwerken
Marc Raisière, CEO Belfius

“Veerkracht tonen in een complexe, snel evoluerende wereld is key. Daarom werpen we onze blik naar buiten”, ging Marc Raisière verder. “Ik ben dan ook zo dankbaar dat we avonden als deze kunnen organiseren. Dat we een voortrekkersrol vervullen: om te inspireren, en onszelf op onze beurt te laten inspireren door straffe initiatieven. Zo brengen we mensen samen. De ‘smart’ initiatieven die we vandaag hebben gezien doen me hoopvol uitkijken naar de oplossingen van morgen.”

Respect en bewondering

Ook Dirk Gyselinck, Head of Public & Corporate Banking en lid van het directiecomité bij Belfius, was tijdens zijn slottoespraak vol lof over de winnende en deelnemende projecten. “Wat we hier zien, zijn stuk voor stuk waardevolle projecten. Ze matchen perfect met onze missie: meaningful and inspiring for the Belgian Society. Together!”

Mee bouwen aan de toekomst, dat zien we als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid
Dirk Gyselinck, Head of Public & Corporate Banking en lid van het directiecomité bij Belfius

“Alleen met veel respect en bewondering kijken we naar projecten die België vooruithelpen en die de levenskwaliteit van de bevolking verbeteren. Bovendien zien we de digitalisering in de deelnemende projecten echt doorbreken. Dat vinden we als bank essentieel.”

“Mee bouwen aan de toekomst, dat zien we als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”, benadrukt Dirk Gyselinck. “We investeren fors in een slimmer en energiezuinig België, en zullen dat steeds blijven doen. Als enige Belgische bank droegen we bijvoorbeeld financieel ons steentje bij aan alle 8 windmolenparken voor de Belgische kust.”

Onuitwisbare impact

Met Smart Belgium viert Belfius nu al 3 jaar de strafste initiatieven vanuit lokale overheden, bedrijven, burgers, zorgsector en onderwijs. Slimme projecten, gedragen door organisaties die vooruit willen, met een onuitwisbare positieve impact op onze maatschappij.

Nieuwsgierig naar de volgende ‘smart’ updates? Blijf ons volgen via twitter @Smart_Belgium. Voor meer info over Smart Belgium kan u terecht op smartbelgium@belfius.be.