We willen het steeds beter doen voor de verzekerde en de technologie kan ons daar zeker bij helpen

Dirk Vanderschrick
CEO Belfius Insurance

Smart Insurance Award:
slimme projecten voor een welvarende samenleving

Voor het 3e jaar op een rij reikt Belfius Bank de Smart Belgium Awards uit aan projecten die duurzame en slimme oplossingen bieden voor uitdagingen in onze samenleving. Nieuw is dat er voor de allereerste keer een Award zal gaan naar een ‘smart’ project dat kadert binnen het verzekeringsdomein: de Smart Insurance Award. Doel? Vanuit verzekeringsoogpunt innoverende en relevante projecten bekronen.

Net zoals Belfius Bank speelt de verzekeraar als innoverende speler een belangrijke rol in de Belgische samenleving. Belfius Insurance vraagt daarom aandacht voor innovatieve projecten in de verzekeringssfeer en wil die bekronen voor hun maatschappelijke meerwaarde. De Smart Belgium Awards 2018 vormen daarom het ultieme platform om ook die slimme projecten een podium te geven.

Alle deelnemers maken kans op een Award!

Met de Belfius Smart Belgium Awards zet Belfius organisaties die de samenleving vooruithelpen in de kijker. Overheden, bedrijven en sociale organisaties met een verfrissende visie en een sterk project komen in aanmerking voor een Award.

Meer dan 150 deelnemers schreven zich vorig jaar in voor de Smart Belgium Awards 2018. 50 van hen zijn intussen genomineerd voor een Smart City, Company of Care Award en maken kans op de Publieksprijs. Met de Smart Insurance Award zijn alle ingediende projecten nog in de running voor een Award.

Smart Insurance Award, wie kan winnen?

Voor de Smart Insurance Award werd een speciale jury samengesteld. De leden daarvan zochten naar maatschappelijke projecten die een antwoord bieden op de brede uitdagingen van de verzekeringswereld: gezondheidszorg, preventie, waterbeheer, milieubescherming en mobiliteit.

“De jury was erg onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen”, zegt Dirk Vanderschrick CEO Belfius Insurance . “Meer dan 20 projecten belandden op de shortlist. 1 van hen wint op woensdag 24 april tijdens het Smart Belgium Event de allereerste Smart Insurance Award. Al die projecten bewijzen hoe vernieuwend de verzekeringswereld is. We trekken volop de kaart van de innovatie.”

Verzekeren is mee evolueren met de samenleving

Ook verzekeraars merken hoe de veranderende samenleving haar stempel drukt op hun activiteiten. “We willen het steeds beter doen voor de verzekerde en de technologie kan ons daar zeker bij helpen”, zegt Dirk Vanderschrick.

“Het toenemende succes van de deeleconomie, zoals deelwagens, is hiervan een mooi voorbeeld. Dat geldt ook voor de klimaatsverandering. Lange periodes van droogte, felle overstromingen, extreem stormweer: dat heeft een directe impact op onze kosten.”

Preventie is het sleutelwoord

De verzekeringssector, en Belfius in het bijzonder, speelt daarom volop in op preventie. “Als een klant een schadegeval heeft, dan zullen we dit steeds zo goed en zo snel mogelijk oplossen. Maar het spreekt ook voor zich dat we zoveel mogelijk schade willen vermijden. Dat is goed voor iedereen.” En preventie heeft ook een duidelijke maatschappelijke impact. “Denk maar aan verkeersveiligheid, verkeersopvoeding, gezondheidszorg. Maar ook aan slimme technologieën die infrastructuur monitoren”, legt Dirk Vanderschrick uit.

“Belfius Insurance neemt op dit vlak het voortouw. Samen met partners zijn we oplossingen aan het uitwerken in het brede domein van de gezondheidszorg. Begin mei communiceren we hier meer over.” Belfius Insurance gaat vandaag al verder dan wat het publiek traditioneel van een verzekeringsmaatschappij verwacht. Bijvoorbeeld met jaimy, een platform dat klanten en niet-klanten helpt bij de zoektocht naar loodgieters, elektriciens, schilders, timmerlieden en andere vakmannen.

“We boden onze eigen klanten al de kans om snel een aannemer te vinden bij een schadegeval. Met jaimy schakelen we een versnelling hoger. We bieden deze dienst nu aan het grote publiek, waardoor we volop onze rol in de Belgische maatschappij opnemen”, besluit Dirk Vanderschrick.