Uw slimme oplossingen maken
onze toekomst beter.
Dat wordt vandaag beloond.

Neem deel aan
de Belfius Smart Belgium Awards en inspireer anderen met uw 'smart' project!

De Smart Belgium Awards 2017 waren met niet minder dan 233 inzendingen en een wervelend slotevent een groot succes. Laat je inspireren door de winnaars van vorige editie. We zetten ze nog eens rond de tafel. En deze editie schakelen we nog een versnelling hoger. Laat ons samen tonen dat België klaar is voor de uitdagingen van vandaag en morgen en neem deel aan de Smart Belgium Awards 2018: de zoektocht naar vernieuwende projecten die maatschappelijke uitdagingen slim aanpakken. Kortom, laat ons verder bouwen aan de oplossingen van morgen! Dien hier je ‘smart’ project in!

2 Smart City Awards

Welke lokale overheid, intercommunale of welk OCMW kan de mooiste resultaten voorleggen dankzij een ‘smart’ project?

  • Smart City Award voor een lokale overheid met < 30.000 inwoners
  • Smart City Award voor een lokale overheid met ≥ 30.000 inwoners

2 Smart Company Awards

Welke onderneming, start-up of scale-up ontwikkelde het meest succesvolle en innovatieve project?

  • Smart Company Award voor een bedrijf met < 10 miljoen euro omzet
  • Smart Company Award voor een bedrijf met ≥ 10 miljoen euro omzet

1 Smart Care Award

Slimme projecten vind je overal in de samenleving. En dus ook in het onderwijs, ziekenhuizen en andere zorgcentra. Welke zorg- of onderwijsinstelling kan het beste project voorleggen inzake technologische ontwikkeling, research, innovatie en maatschappelijke impact?

Publieksprijs

Vorig jaar kon vzw Mariënstede uit Dadizele op meer dan 10.000 stemmen rekenen voor hun unieke kassasysteem voor mensen met een zware verstandelijke handicap. Wint uw project straks de prijs van het publiek?

De Smart Belgium Awards 2018 spelen zich af binnen 8 domeinen die onze samenleving klaarmaken voor de toekomst. Voor ons is een project pas ‘smart’ als het innoveert binnen één of meerdere van deze domeinen. Meer gedetailleerde info over deze 8 domeinen leest u in het wedstrijdreglement.

Circulaire Economie

Circulaire Economie

Een economisch systeem dat onze aarde niet uitput, afval die ook grondstof is… Ondernemers en bedrijven uit de circulaire economie inspireren de samenleving dagelijks met nieuwe toepassingen. Hoe innovatief is uw duurzaam project?

Smart City Diensten

Smart City Diensten

Apps, e-loketten, slimme informatieborden… Ook steden en gemeenten omarmen de digitale evolutie. Bedrijven en ondernemers spelen hier steeds vaker slim op in. Hoe brengt uw digitale project lokale overheden sneller en beter in contact met de burger?

Onderwijs

Onderwijs

Slimme apps, robotica en nieuwe technologieën geven ons onderwijs een nieuwe dimensie. Hoe pakt uw school dit aan? Met welke bedrijven werkt u samen? Hoe geeft u jongeren een toekomst die ze niet voor mogelijk hielden?

Energie

Energie

Weinig uitdagingen zijn zo groot als het energievraagstuk. Waar halen burgers, bedrijven, steden en gemeenten binnenkort hun energie vandaan? Welke organisatie heeft de knowhow in huis om het verschil te maken? En vooral, welke rol speelt uw smart project daarin?

Milieu

Milieu

Meer dan ooit moeten we ecologie en economie met elkaar verzoenen. Daarom werken ondernemers, overheden en burgers samen aan de oplossingen van morgen. Hoe inspireert uw project ons om allemaal samen groener te zijn?

Mobiliteit

Mobiliteit

De verkeersknoop weegt zwaar op onze economie. Dé oplossing voor de dagelijkse files durven we u niet te vragen. Maar als uw bedrijf of organisatie een slimme oplossing kent die alvast een stukje van de puzzel legt, dan zijn we daar zeer benieuwd naar.

Gezondheid & Preventie

Gezondheid & Preventie

Welke technologieën maken de zorgsector futureproof? Hoe verzoenen we kwaliteit met kost? Innovatie en preventie drukken hun stempel op de toekomst van onze zorg. Op welke manier werkt uw organisatie daaraan mee?

Stadsontwikkeling

Stadsontwikkeling

Een lokale overheid is pas ‘smart’ als burgers, overheid en bedrijven een gezamenlijke visie delen. Met impact op de architectuur, de infrastructuur, de levenskwaliteit… Hoe bouwt u als lokale overheid of ondernemer mee aan de stad of gemeente van morgen?

Wie kan een Smart Belgium Award winnen?

De Smart Belgium Awards richten zich naar bedrijven, start-ups / scale-ups, lokale overheden, OCMW’s, intercommunales, onderzoeksinstellingen, zorginstellingen, scholen en ngo’s die op een slimme manier een antwoord geven op de uitdagingen van morgen. Inschrijven kan uiterlijk tot 15 november 2018 middernacht.

Uw verhaal op belfius.be/smartbelgium

Een vakjury selecteert 10 genomineerden per Award, die uitgebreid aan bod komen op deze website. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Smart Belgium Event.

En of het loont, want het winnende project van Bonheiden rollen we nu over het ganse land in een blockchainformule uit

Dirk Gyselinck
Lid van het directiecomité en Head of Public & Corporate Banking bij Belfius