Uw slimme oplossingen maken onze toekomst beter. Dat wordt vandaag beloond.

Neem deel aan de
Belfius Smart Belgium Awards en inspireer anderen met uw smart project!

De Belfius Smart Belgium Awards 2017 geven bedrijven, lokale overheden, scholen en zorgcentra de
kans om andere organisaties te inspireren met hun slim project. De inschrijvingen zijn inmiddels
afgelopen. Binnenkort ontdekt u op deze site alle projecten.

2 Smart City Awards

Welke lokale overheid, intercommunale of welk OCMW kan de mooiste resultaten voorleggen dankzij een smart project?

  • Smart City Award voor een lokale overheid met < 30.000 inwoners
  • Smart City Award voor een lokale overheid met ≥ 30.000 inwoners

2 Smart Company Awards

Welke onderneming, start-up of scale-up ontwikkelde het meest succesvolle en innovatieve project?

  • Smart Company Award voor een bedrijf met < 10 miljoen euro omzet
  • Smart Company Award voor een bedrijf met ≥ 10 miljoen euro omzet

1 Smart Care Award

Slimme projecten vind je overal in de samenleving. En dus ook in het onderwijs, ziekenhuizen en andere zorgcentra. Welke zorg- of onderwijsinstelling kan het beste project voorleggen inzake technologische ontwikkeling, research, innovatie en maatschappelijke impact?

Publieksprijs

Vorig jaar stemden meer dan 10.000 leden van onze Smart Belgium-community voor één van de 50 genomineerde smart projecten. Wie wint dit jaar de prijs van het publiek?

De Smart Belgium Awards 2017 spelen zich af binnen 8 domeinen die onze samenleving klaarmaken voor de toekomst. Voor ons is een project pas ‘smart’ als het innoveert binnen één of meerdere van deze domeinen.

Circulaire Economie

Circulaire Economie

Een economisch systeem dat onze aarde niet uitput, afval die ook grondstof is… Ondernemers en bedrijven uit de circulaire economie inspireren de samenleving dagelijks met nieuwe toepassingen. Hoe innovatief is uw duurzaam project?

Smart City Diensten

Smart City Diensten

Apps, e-loketten, slimme informatieborden… Ook steden en gemeenten omarmen de digitale evolutie. Bedrijven en ondernemers spelen hier steeds vaker slim op in. Hoe brengt uw digitale project lokale overheden sneller en beter in contact met de burger?

Energie

Energie

Weinig uitdagingen zijn zo groot als het energievraagstuk. Waar halen burgers, bedrijven, steden en gemeenten binnenkort hun energie vandaan? Welke organisatie heeft de knowhow in huis om het verschil te maken? En vooral, welke rol speelt uw smart project daarin?

Milieu

Milieu

Meer dan ooit moeten we ecologie en economie met elkaar verzoenen. Daarom werken ondernemers, overheden en burgers samen aan de oplossingen van morgen. Hoe inspireert uw project ons om allemaal samen groener te zijn?

Mobiliteit

Mobiliteit

De verkeersknoop weegt zwaar op onze economie. Dé oplossing voor de dagelijkse files durven we u niet te vragen. Maar als uw bedrijf of organisatie een slimme oplossing kent die alvast een stukje van de puzzel legt, dan zijn we daar zeer benieuwd naar.

Onderwijs

Onderwijs

Slimme apps, robotica en nieuwe technologieën geven ons onderwijs een nieuwe dimensie. Hoe pakt uw school dit aan? Met welke bedrijven werkt u samen? Hoe geeft u jongeren een toekomst die ze niet voor mogelijk hielden?

Stadsontwikkeling

Stadsontwikkeling

Een lokale overheid is pas smart als burgers, overheid en bedrijven een gezamenlijke visie delen. Met impact op de architectuur, de infrastructuur, de levenskwaliteit… Hoe bouwt u als lokale overheid of ondernemer mee aan de stad of gemeente van morgen?

Gezondheid & Preventie

Gezondheid & Preventie

Welke technologieën maken de zorgsector futureproof? Hoe verzoenen we kwaliteit met kost? Innovatie en preventie drukken hun stempel op de toekomst van onze zorg. Op welke manier werkt uw organisatie daaraan mee?

Wie kan een Smart Belgium Award winnen?

De Smart Belgium Awards richten zich naar bedrijven, start-ups, lokale overheden, OCMW’s, intercommunales, onderzoeksinstellingen, zorginstellingen, scholen en ngo’s die op een slimme manier een antwoord geven op de uitdagingen van morgen. De inschrijvingen zijn inmiddels afgelopen.

Uw verhaal op belfius.be/smartawards

Alle ingediende projecten die voldoen aan de criteria verschijnen op deze website. Een vakjury selecteert daarna 10 genomineerden per Award. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Smart Belgium Event op 21 maart 2018.

We gaan overheden en andere organisaties helpen met het scherpstellen van hun ‘smart ambities’

Dirk Gyselinck
Head of Public & Corporate Banking en lid van het directiecomité bij Belfius