Software zet mensen met een beperking in beweging

De Activ84Health Explorer maakt personen met een fysieke, cognitieve of logistieke beperking fysiek actief in een veilige en motiverende omgeving. De software gebruikt Google Streetview-beelden om de gebruiker in de virtuele buitenlucht te laten bewegen via een hometrainer, loopband of crosstrainer.

Daarnaast stelt de Activ84Health Explorer ook mentale uitdagingen. Iedereen kan sporten in virtuele locaties die voor hem relevant zijn. Deelnemers halen spontaan herinneringen op over plaatsen waar ze ooit woonden, werkten of met vakantie gingen.

De oefeningen zijn individueel aangepast, zodat de gebruiker niet stigmatiserend geconfronteerd wordt met zijn beperkingen. De voornaamste doelgroepen en klanten zijn woonzorgcentra, ziekenhuizen, thuishulporganisaties en revalidatiecentra.

De Activ84Health Explorer speelt in op de 2020-doelstellingen van de Europese Commissie, die elke Europese burger 2 gezonde levensjaren extra willen geven. De verhoging van de fysieke activiteit van burgers draagt daartoe bij.