Uniek intranet voor de zorgsector

De Meander in Dilsen-Stokkem geeft woongelegenheid, dagbesteding en begeleiding aan jongeren en volwassenen met een mentale beperking. Volledig met eigen middelen ontwikkelde het Zorgonline: een uniek intranet, dat de hoofdtoegangspoort vormt voor iedere medewerker en vrijwilliger. Het systeem zit verweven in de totale werking van de organisatie en heeft componenten in het zorg-, hr- en facilitybeleid, de interne en externe communicatie en het financieel beheer.

Het intranet creëert een efficiëntere personeelsinzet en levert minder fouten op, bijvoorbeeld bij de toediening van medicatie. Ook ouders en familieleden kunnen via een eigen account de zorg van hun kind thuis opvolgen. Met de oprichting van de bvba Zorgonline is De Meander erin geslaagd om het intranet te implementeren in heel Vlaanderen. Momenteel maken een vijftigtal organisaties uit de welzijnssector gebruik van het systeem.

Het BVIC riep Zorgonline in 2012 uit tot beste intranet van Vlaanderen. Daarnaast kreeg Zorgonline het Flanders Care Label, werd het genomineerd voor de Voka Innovatieaward en ontving het de e-Health award in de categorie ROI in 2016.