Universiteit opent deuren voor ondernemingen en burgers

De ‘Bibliothèque et learning center des Sciences et Technologies’ (BST) op de campus van de Université Catholique de Louvain (UCL) in Louvain-la-Neuve werd ingehuldigd in september 2014. De BST richt zich op onderwijs en wetenschappelijk en technologisch onderzoek. Het learning center bevindt zich in een voormalig chemisch bedrijf, dat volledig gerenoveerd werd om zo energiezuinig mogelijk te zijn. Bijzonder aan het project? Het stelt de universitaire omgeving open voor bedrijven, burgerverenigingen en andere spelers die dezelfde doelen nastreven als het learning center.

BST heeft verschillende taken: onderbouwde informatie verschaffen, maar ook nieuwe leermethoden ondersteunen, innovatief onderzoek bevorderen, culturele initiatieven ontwikkelen en bruggen bouwen tussen wetenschap, technologie en humane wetenschappen.

De verhuizing en de volledige omvorming van een universitaire bibliotheek in een ruimte met diverse op elkaar afgestemde diensten vond zijn inspiratie in gelijkaardige experimenten in Europa en Vlaanderen. Het is een primeur voor de Federatie Wallonië-Brussel.