Verzorg de patiënt in zijn eigen leefomgeving

Het project ProxiRéLux van Vivalia past in de hervorming van de geestelijke gezondheidszorg. Het focust op de patiënt en zijn behoeften. Het project biedt een geïntegreerde visie op gezondheid volgens het bio-psycho-sociaal model, waarbij zorg zoveel mogelijk in de leefomgeving van de patiënt zelf verstrekt wordt.

Het ProxiRélux-netwerk, opgericht in juli 2016, maakt deel uit van de groep Vivalia. Het werkt in de psychiatrie en geestelijke gezondheid en begeleidt +16-jarigen uit de provincie Luxemburg.

ProxiRéLux streeft naar continuïteit van de zorg voor de gebruiker en zijn naasten via netwerken en zorgcircuits, met de hulp van partners uit alle sectoren. Wat maakt het project zo innovatief? De oprichting van een sectorcomité van partners, dat activiteitenprogramma’s voorstelt in functie van de noden van de gebruiker en zijn naasten. Mobiele teams van verzorgend personeel pakken bijvoorbeeld de crisisproblematiek aan en nemen de opvolging op lange termijn voor hun rekening, daar waar de gebruiker zich bevindt.