Website verkleint afstand tussen ziekenhuis en huisarts

Het Centre Hospitalier Régional (CHR) de la Haute Senne in Soignies stelt de webpagina CHR LAB ter beschikking van huisartsen. Daarop vinden die onmiddellijk analyses en resultaten. Tijdens raadplegingen kunnen ze er ook info aan toevoegen. De website optimaliseert zo de korte afstand tussen de huisarts en het laboratorium van het CHR.

De arts ontvangt de lijst van zijn patiënten en de resultaten van de voorgeschreven onderzoeken op zijn smartphone. Zo kan hij een behandeling snel aanpassen als dat nodig zou zijn. Via de website of de app raadpleegt hij de analyseresultaten van zijn patiënten, waar hij zich ook bevindt: tijdens de raadpleging in zijn praktijk, op weg naar een huisbezoek of bij de patiënt thuis.

Het project biedt maatschappelijke meerwaarde. In de eerste plaats voor de patiënt, want die krijgt een behandeling die perfect aansluit bij de diagnose en de laatst uitgevoerde onderzoeken. Maar ook voor de huisarts, want hij kan resultaten in real time raadplegen en betere behandelingen voorschrijven. Tot slot vermijdt de website ook tal van telefoontjes met het secretariaat. De informatieoverdracht gebeurt veiliger. Het systeem vergroot ook de traceerbaarheid van de resultaten en de onderzoeken.