Weg met de zoektocht naar het juiste loket

Voor de 19.000 inwoners van Sint-Gillis-Waas staat een bezoek aan hun administratie vaak gelijk aan verdwalen in lange gangen, en een zoektocht naar het juiste loket. De administratieve diensten zijn verspreid over verschillende gebouwen die met elkaar verbonden zijn. En die gebouwen zijn steeds minder klantgericht en functioneel. Het beschermd monument kasteel De Vaulogé is gekoppeld aan gerenoveerde woonhuizen en een vrij recent administratief centrum.

Voor het gemeentebestuur waren dat signalen genoeg om een nieuw administratief en bestuurscentrum te bouwen. Een gloednieuwe passiefbouw wordt gekoppeld aan het kasteel. Slim gebouwenbeheer – met energetische koppeling tussen oud en nieuw –bespaart fors op energiekosten. Bovendien worden de twee gebouwen optimaal met elkaar geïntegreerd, waarbij het geheel open en toegankelijk wordt voor iedereen.

Alle dienstverlening van de gemeente wordt gecentraliseerd in een duidelijk herkenbaar nieuw gebouw, waar vereenvoudiging centraal staat, onder andere door het onthaal aan één balie en uniforme openingsuren.